Ascensió al Boumort, 2.077m – REPTE CIMMS

Data: 10/06/2018 Data: 10/06/2018 Horari: 07:00 - 18:00

Per reemprendre el REPTE CIMMS hem triat el Boumort ja que supera els 2.000m però és un dels més baixos del repte i esperem trobar-lo bé de neu. Serà un track més llarg que els que vem fer l’any passat i amb més desnivell, així que comencem forts.

La idea és fer el track circular sortint d’Organyà que ens proposa el Xavi de BTT Catalonia.  Ells ens explica així la ruta:

“Pujarem fins dalt de tot del Boumort, cim més alt i que dona nom a la Reserva Nacional de Caça, amb inici i final a Organya. Sortirem d’Organya (556 m) per carretera asfaltada fins Montanisell (1.128 m) desprès de superar la font Bordonera i la gran masia de Fenollet. Trenquem a la dreta i ens dirigim cap al forat de Pitarell, superem les Collades (1.687) baixem al nucli disseminat dels Prats i al coll de Llívia (1.486 m). Iniciem una remuntada per la dita pista del Boumort i abans d’arribar al refugi prenem una pista a la dreta tancada al pas de vehicles. Seguim aquesta pista que fan servir els forestals per arribar al punt de guaita fins uns prats, una tanca amb porta i, ara ja transformada en camí pedregós, fins el cim (2.077 m). Tornem pel mateix camí fins la tanca, i prenem els prats a l’esquerra fins trobar altre tanca amb porta. La superem i seguim, a peu, unes fites i el track pel Pas Comptador fins el Prat Muntaner (1.840 m). Al Prat prenem la pista la dreta que ens baixa fins la gran explotació ramadera de cal Simon (765 m). El track segueix el camí dels Dolmens fins Organya. Observacions. Quan abandonem la pista del Boumort, el pas està barrat a vehicles. No abandonar la pista i respectar les indicacions de la Reserva Nacional de Caça del Boumort.”

Aquí trobareu el track: https://club.biciescapa.com/repte-cimms/

Baixant, cap al km. 51 pararem a dinar a Cabó. I havent dinat ens quedaran aproximadament uns 10kms fins Organyà, principalment són de baixada però algun repatxó encara trobarem.

Recorda:

Si vols formar part del REPTE CIMMS diga’ns-ho i el dia de la sortida et portarem el teu passaport perquè hi comencis a participar.

Per validar l’ascensió al CIMM,  un cop al cim hauràs de fer-te una foto i l’hauràs de pujar a facebook i/o instagram amb els hashtags #ensveiemalcim i #EscapaClub. Prèviament has d’haver seguit la pàgina de facebook i Instagram d’Escapa. Quan feu el cim dins una de les sortides de l’EscapaClub no cal incloure a la foto el diari del dia o quelcom que justifiqui la data de l’ascenció, si ho feu pel vostre compte sí.

  • Nivell: mig-alt
  • Distància:  60 km
  • Desnivell +: 2.000 m
  • Transport: cotxes particulars (si no disposes de cotxe o tens places disponibles en el teu, indica-ho quan t’inscriguis)
  • Dia, hora i lloc de trobada:  diumenge 10 de juny a Organyà a les 8:45hs
  • Inici de la ruta:  Organyà
  • Preu: el què costi el dinar, hem de concretar el tema amb el restaurant
  • Inscripcions: feu clic al botó “Inscriu-te” de dalt a la dreta per reservar plaça.

És obligatori l’ús del casc i disposar de la llicència ciclista