Ressenya sortida road Ports de Solsona, 24 abril

IMG_2912tallada495Primera sortida de l’any amb bici de carretera on 35 valents sortíem des de el centre de Solsona contemplant els seus carrers històrics, quin fred que feia a primera hora!!!

Fred que hem perdut ràpidament a la primera pujada, on ja veiem la boira de la inversió tèrmica sota els descens amb esses amb Montpol de fons.

Al igual que la etapa del tour del 2009 hem coronat fins el cim de Cambrils a 1200m d’alçada, on hem patit rampes del 15 i el 17% amb vistes panoràmiques del pantà d’Oliana  i  muntanyes encara nevades.

IMG-20160424-WA0100contrallum495

Ens hem reagrupat a la Fonda Ca l’Agustí per una zona baixa i puja entre el zoo del Pirineu i Canalda fins al km 50 on ens esperava el Kolbe al  Coll de Jou amb un beure, fruita i fruits secs per recuperar forces, ho necessitàvem ja que havíem apretat pensant que teniem la parada al km 40, el proper rutometre el clavarem!

Desprès de la pausa, baixada i glaçada amb carretera molt neta i ràpida fins Sant Llorenç de Morunys on començava la pujada llarga del dia. Aquí es veia qui havia guardat forces, a partir de La Coma la pujada començava a endurir-se amb alguna trencada de radi inclosa.

Gran parany ens han deixat els creadors de la sortida, la parella de sherpes Hector i el Pau, quan hem girat a l’esquerra cap a les pistes d’esquí del Port del Compte i ens hem trobat unes fortes pendents i ja escasses cames .

IMG_3293tallada495

Baixada final amb paisatge espectacular passant per Lladurs i acabant a Solsona, on els més hàbils han pogut baixar molt ràpid tot i el vent amb entrada lateral.

Desprès de 108 kms i més de 2800m de desnivell sense cap incidència greu, ens hem retrobat tots explicant les batalles del dia,
i que dir de la cara de tots al restaurant quant els cambrers treien els plats de pasta i deien 1 plat per compartir entre quatre… després de la rostida amb el menjar no s’hi juga, sort que els entrecots ens han fet la seva feina!

Us esperem a la propera.

Aquí teniu unes quantes fotos de la jornada

IMG_3297talladablog